U kan niet kunnen komen naar de groep sessie ? We kunnen u individueel begeleiden op afspraak.

Uw website van HTTP naar HTTPS

HTTPS website zijn te herkennen aan het groene hangslot in de adresbalk.
https

Historisch veel gebruikt voor online transacties en privacygevoelige informatie maar nu wordt het met de dag belangrijker dat alle websites op het internet overstappen naar een beveiligde verbinding. Zo waren in April 2017 circa 50% van alle websites op de eerste pagina in Google beveiligd met een HTTPS verbinding.

Waarom is HTTPS zo belangrijk?

Een van de grote voordelen van HTTPS is dat bezoekers aan uw website worden beschermd tegen derde partijen die ‘meeluisteren’. Stel een bezoeker op uw website zit op een onbeveiligde Wi-Fi verbinding; zonder een SSL certificaat kan ongecodeerde informatie ergens in het netwerk worden onderbroken, gevangen en verzameld. HTTP is onveilig.

HTTPS beschermd niet alleen de data van uw bezoekers (zoals emailadressen en wachtwoorden) maar zorgt er ook voor dat de gebruiker echt verbinding maakt met de juiste site en niet een nep-website.

Hoger in Google met HTTPS

Ook Google wil graag dat alle websites worden beveiligd en beloont daarom beveiligde websites met een hogere positie in Google. Uit diverse tests blijkt dat dit voordeel minimaal is maar de verwachting is dat dit in de toekomst zwaarder meeweegt.

Hoe kan ik overstappen?

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden met het overstappen naar een HTTPS website. Uit de ogen van een zoekmachine gezien veranderen alle URLs en hierom is het belangrijk dat dit goed uitgevoerd wordt.

Als u de overstap naar HTTPS goed uitvoert zal uw website niet zakken in de zoekresultaten van Google. Sterker nog; het zal alleen maar positief effect hebben!

OPGELET

Chrome gaat vanaf juli 2018 sites zonder https als onveilig aanmerken

Vanaf Chrome 68, dat in juli 2018 verschijnt, duidt Googles browser sites die niet via https te benaderen zijn als 'onveilig' aan. Volgens de ontwikkelaar is er genoeg progressie naar een standaard https-web geboekt om de stap te rechtvaardigen.

Wie vanaf juli de dan verschenen versie 68 van Chrome gebruikt om een http-site te bezoeken, krijgt in de url-balk de waarschuwing te zien dat de verbinding onveilig is. Chrome 'beloont' sites met een beveiligde https-verbinding nu met een groen slotje. Bij sites zonder zo'n versleutelde verbinding blijft het slotje simpelweg achterwege.

Chrome dringt al jaren aan op een overgang naar een volledig https-web. Zo ver is het nog niet, maar het gaat volgens de ontwikkelaar wel de goede kant op. Meer dan 68 procent van het Chrome-verkeer op Android en Windows verliep vorig jaar via https en voor Chrome OS en macOS zou dat percentage zelfs op 78 liggen.

Google markeert sinds begin 2017 inlogpagina's zonder https als onveilig en Firefox doet dat ook al. Daarnaast waarschuwt Chrome vanaf versie 62 voor http-verbindingen bij overige invoervelden en de incognitomodus. Google claimt het ontwikkelaars makkelijker te maken naar https over te stappen, onder andere met zijn Lighthouse-tool, waarmee ontwikkelaars hun sites op de aanwezigheid van mixed content kunnen controleren.

Categorie: